JBC x Gaming

Teamwork, makes the dream work!

Gaming is in veel gezinnen niet meer weg te denken. Voor ouders kan dit onbekend terrein zijn en verschillende vragen oproepen. JBC bundelt voor jou de belangrijkste zaken om je gamend kind beter te kunnen begrijpen én hen - dankzij een heleboel tips & tricks - met een gerust hart te laten gamen.

Met JBC GAMETIME! maken we je wegwijs in het begrijpen en het begeleiden van gamende kinderen. Wat houdt gaming in, hoe kan je de juiste gametijd bepalen en wat taal spreken ze nu toch?

JBC leeft mee met elke familie én dat geldt ook voor families met gamende kids. Esports en de gamingindustrie in zijn algemeen kan tal van vragen oproepen of zelfs volledig onbekend terrein zijn. Met JBC GAMETIME! willen we deze wereld vol uitdagingen, opportuniteiten en passie opentrekken. Met ons eerste initiatief ‘Esports ofwa?’ helpen we je om het bos door de bomen te zien en maken we je wegwijs in gaming, als hobby, als passie of zelfs als topsport.

Dit doen we in samenwerking met Alexander Dumon, beter bekend als ADUMON, binnen de gamingindustrie. Esports coördinator binnen de Hogeschool PXL en begeleider van jong game-talent.

Zit je zelf ook met een gamend kind en heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact op met onze gaming- en Esports-expert: alexander@adumon.com

Gamers worden steeds jonger en jonger, en steeds meer ouders zitten met vragen over hun gamende kinderen. Fijn om te zien dat een brand zoals JBC, een brand waar veel mensen misschien niet meteen gamen aan zouden linken, ook wil inzetten op die awareness over esports en gaming in het algemeen. Samen met JBC hoop ik ouders en kinderen off- en online te laten connecteren door middel van gaming. Het begrijpen van je kind zijn digitale wereld is oh zo belangrijk. Zonder mijn ouders, die mijn leefwereld binnen gaming van jongs af aan goed hebben opgevolgd, had ik nooit mijn passie weten te vinden.

Alexander Dumon (@adumonbe)